Marketing Strategie

Marketing strategie – Een goed plan is het halve werk

Zoals de oude Grieken al zeiden “Als je niet weet naar welke haven je vaart, is geen enkele wind gunstig”.

Veel bedrijven hebben geen duidelijk beeld van hetgeen dat ze precies willen bereiken met hun marketingactiviteiten en waarom ze voor bepaalde marketingtechnieken kiezen. Zoals met veel dingen geldt bij het opzetten van een marketingcampagne: een goed plan is het halve werk. Er kan namelijk veel tijd en geld zitten in de marketingcampagne van jouw onderneming. Wanneer deze echter niet goed is afgestemd op je bedrijfsdoelstelling en jouw potentiële klantenkring, is het zeer onwaarschijnlijk dat je een positief resultaat zult boeken. Dit betekend dat je letterlijk geld aan het verbrassen bent. Een doodzonde voor iedere ondernemer..

Bij Visible2Day zijn we daarom een groot voorstander van “eerst nadenken en daarna pas doen”.

Een ‘Fit’ met de strategie van je bedrijf

Marketing is niet een op zichzelf staand iets. Het begint allemaal met het hebben van duidelijke bedrijfsdoelstellingen, waar je vervolgens je (marketing)strategie, activiteiten en media op inricht. Wanneer je een goede marketingstrategie hebt geformuleerd, zorgt dit ervoor dat je heel gericht en concreet de inhoud van je activiteiten kunt plannen. Als ondernemer heb je dan opeens een toekomstvast plan in handen, waarbij duidelijk is hoe je je doelen gaat bereiken, hoe je activiteiten elkaar versterken, wat de kosten zijn, en natuurlijk wat dit voor je bedrijf gaat opleveren. Marketing moet immers leiden tot een positief resultaat op de balans.

Visible2Day kan je helpen met het maken van een solide plan

Het formuleren van een goede strategie heeft veel overeenkomsten met maken een maatpak: je moet ervoor zorgen dat het eigentijds is, en dat het op maat is gemaakt. Daarbij moet er worden gekeken naar wat er precies nodig is, hoe we hiertoe gaan komen, en natuurlijk welk budget er beschikbaar is om dit te realiseren.

Om tot een goed plan te kunnen komen gaat Visible2Day daarom altijd samen met jou om tafel, zodat we kunnen proeven waar de onderneming voor staat en welke doelen er gerealiseerd kunnen worden. Wij vinden het belangrijk om goed met elkaar op één lijn te zitten wanneer het op het maken van strategie aan komt. Vervolgens gaan wij ons hard maken voor een op maat gemaakte marketingstrategie die naadloos aansluit bij de besproken bedrijfsdoelstellingen.

Ondanks dat Visible2Day zich primair richt op het verwezenlijken van online marketing activiteiten, kijken we bij het formuleren van deze strategie ook naar ‘offline’ marketing aspecten. Een marketingstrategie wordt namelijk pas echt effectief wanneer je deze aspecten met elkaar integreert, zodat er voor de klant een optimale beleving ontstaat. Een holistische aanpak op gebied van online en offline activiteiten staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

En daarna…

Wanneer we samen de route hebben vastgesteld naar jouw bestemming, kunnen we je natuurlijk ook helpen in de uitvoer om ervoor te zorgen dat de doelstellingen ook daadwerkelijk gehaald worden. Het team van Visible2Day heeft alle kennis en technieken in huis om jouw strategie effectief te implementeren.

Meten is weten

Een belangrijk onderdeel bij het uitvoeren van een plan is het continu kijken of je nog op de juiste koers ligt. Visible2Day maakt resultaten inzichtelijk waardoor je kunt zien of de geformuleerde doelen ook worden behaald. Hierdoor zijn we in staat om snel in te spelen op veranderingen in de markt, en kunnen we continu onze aanpak verfijnen zodat deze het meeste rendement oplevert.

Omdat bedrijven zich nu eenmaal bevinden in een dynamische omgeving en omdat doelstelling door de tijd heen kunnen wijzigen, gaan wij regelmatig met onze klanten in gesprek over hun toekomstvisie. Als ondernemer wil je natuurlijk zeker stellen dat je marketingstrategie blijft aansluiten bij de doelstellingen van je bedrijf.