Lokaal gevonden worden

Zorg dat je lokaal gevonden wordt

Honderden potentiële klanten zijn dagelijks op zoek naar de producten en diensten die jij ze als ondernemer te bieden hebt. Waar men vroeger nog weleens een gouden gids of een telefoonboek in de arm nam, heeft tegenwoordig iedereen een mobiele telefoon op zak die verbonden is met het internet. Het is daarom ook niet meer dan logisch dat het merendeel van lokale klanten met een onderneming in aanraking komen die ze online gevonden hebben. Onderzoek onder consumenten in dit artikel over 6 lokale seo strategieen die iedere marketeer moet weten wijst uit dat zelfs 50% van de lokale websitebezoekers daadwerkelijk dezelfde dag nog toenadering zoekt met een online gevonden lokale ondernemer. Ook gaat bijna 20% van alle websitebezoekers diezelfde dag nog over tot het doen van een aankoop. Lokaal gevonden worden via internet is daarmee een enorme bron van potentiële omzet voor menig ondernemer.

Hoe werkt lokaal gevonden worden?

Een zoekmachine is de gouden gids van nu. De grote spelers in deze markt zoals Google, Yahoo en Bing zijn continu bezig om hun publiek (de zoeker) een zo optimaal mogelijke beleving te brengen. Wanneer het aankomt op het brengen van die beleving op gebied van een zoektocht naar producten en diensten, is het een trend dat steeds vaker lokale bedrijven worden getoond in de zoekresultaten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de cijfers die we eerder de revue hebben laten passeren, wat aangeeft dat consumenten positief reageren op dit type zoekresultaten.

Zoekmachines belonen daarom ondernemers die hun ‘lokale vindbaarheid’ vergroten, door hen een prominente plek toe te kennen op hun pagina’s. Ze gaan zelfs zo ver dat deze resultaten zelfs boven de ‘normale’ zoekresultaten worden gepresenteerd. Je hebt dit waarschijnlijk zelf ook weleens gezien wanneer je op zoek was naar product of dienst, en er door Google een aantal zoekresultaten werden getoond met daarbij een Google Maps weergave.

Wanneer je als ondernemer jouw zaak prominent in deze zogenaamde ‘local search’ katern weet te krijgen zal dit een positieve impact hebben op het aantal klanten die met je in contact willen komen.

Local Search bij Visible2Day

Visible2Day helpt ondernemers om hun zaak zo zichtbaar mogelijk op de digitale kaart te zetten. Één van onze specialiteiten is het versterken van online zichtbaarheid binnen de local search zoekresultaten. We beginnen met het opbouwen van een goed Google My Business profiel wat samen met een website de basis vormt voor de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Vervolgens gaan we op de achtergrond aan de slag met een stevig fundament neer te zetten die de positie van jouw bedrijf in Local Search een boost zal geven. We maken hierbij gebruik van een combinatie van technieken, die gezamenlijk een optimaal resultaat neerzetten. We zorgen voor consequente registraties in alle belangrijke registers en dat jouw Google My Business profiel wordt opgenomen in relevante pagina’s. Hierdoor stijgt de waarde die Google aan jouw bedrijf toekent op de lokale markt, waardoor jouw onderneming beter gevonden wordt door lokale klanten.

Als laatste maken we ook gebruik van een element dat zowel voor local search als voor reguliere zoekmachine optimalisatie van belang is: klantbeoordelingen. Niets werkt zo goed als positieve mond op mond reclame, en op het internet is dat natuurlijk niet anders. Online klantbeoordelingen (ookwel reviews genoemd) kunnen de online aanwezigheid van een bedrijf sterk beinvloeden. Visible2Day heeft methodieken ontwikkeld om jouw klanten te stimuleren om beoordelingen van jouw bedrijf achter te laten. (Link naar dienstverlening klantbeoordelingen). Gecombineerd met de overige optimalisatietechnieken voor local search staat dit garant voor een toppositie in de zoekresultaten.