Klantbeoordelingen

Online klantbeoordelingen

Niets werkt zo goed voor de reputatie van je bedrijf als positieve mond op mond reclame. Op het internet is dit inmiddels ook een bekend verschijnsel. We noemen het dan alleen geen mond op mond reclame maar een ‘review’, oftewel een online klantbeoordeling. Niet alleen hechten zoekmachines veel waarde aan de meningen van klanten (wat jouw positie zal doen verbeteren), maar ook mensen die op zoek zijn naar jouw producten en diensten geven doorgaans aan dat ze vertrouwen hebben in producten die beoordeeld zijn door andere klanten.

Het belang van een goede klantbeoordeling

Klantbeoordelingen versterken het beeld dat potentiële klanten hebben van jouw onderneming op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Sterke online beoordelingen hebben dan ook een direct positief effect op hoe potentiële klanten jouw bedrijf ervaren. Deze geven namelijk aan dat je al zaken doet met anderen, en met succes. Dit wekt vertrouwen op en potentiële klanten zullen dus eerder geneigd zijn om zaken met jou te doen. Wanneer zij verschillende aanbieders van diensten en producten met elkaar vergelijken heeft jouw organisatie direct een voordeel ten opzichte van bedrijven die dit niet hebben. Aan de hand hiervan zal het percentage bezoekers van je website dat daadwerkelijk klant wordt ook toenemen. Wanneer jouw klanten tevreden zijn met je dienstverlening of producten kan het dus zeker lonen als zij een beoordeling voor jouw bedrijf willen achterlaten.

Hoe kom ik aan klantbeoordelingen

De mogelijkheid om producten, diensten en bedrijven te beoordelen zijn erg divers. Soms is er bij een bepaalde branche een website die het meest gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld iens.nl bij restaurants of kieskeurig.nl voor producten, maar over het algemeen zijn Facebook en Google de meeste gebruikte methodes om een review te schrijven over een bedrijf. Als een klant een bedrijf of dienst zoekt via Google krijgt hij vervolgens deze beoordelingen te zien.

Visible2day boost jouw online reputatie!

Doordat beoordelingswebsites niet voor iedereen vertrouwd aanvoelen, en omdat het klanten vaak extra moeite kost, is het niet altijd even gemakkelijk om als bedrijf aan een online review te komen. Vaak moet je het bedrijf eerst zoeken via het medium dat je wilt gebruiken en vervolgens kun je pas op de juiste plaats een beoordeling schrijven. Het is dus een pré wanneer je het achterlaten van een review gemakkelijk en laagdrempelig kunt maken voor klanten. Om dit mogelijk te maken richt Visible2Day voor jouw bedrijf een simpel en krachtig marketingkanaal in, waarmee klanten met slechts enkele muisklikken een beoordeling achter kunnen laten. We combineren hierbij offline en online marketingaspecten, zodat de klant, ook wanneer hij niet online is, wordt geattendeerd op de mogelijkheid om een beoordeling te geven. Als laatste wordt ook het moment waarop we de klant vragen om jouw bedrijf te beoordelen met precisie getimed, wat samen met onze laagdrempelige techniek garant staat voor een flinke verhoging van uw online klantbeoordelingen!